auto-moto

Home / auto-moto/Ostale vijesti / /VIDEO/ Mate Rimac provozao u Conceptu One dječaka koji je svaki dan biciklom dolazio do tvornice automobila

/VIDEO/ Mate Rimac provozao u Conceptu One dječaka koji je svaki dan biciklom dolazio do tvornice automobila

Lijepa priča dolazi iz Rimac Automobila. Ovaj puta ne radi se o investiciji u hrvatsku automobilsku kompaniju, već o ispunjenju dječačkog sna.

Naime, Ante iz Svete Nedjelje svaki je dan biciklom dolazio do tvrtke Rimac Automobili, a Mate Rimac jedan dan odlučio ga je provozati u automobilu Concept One. Snimka nije nova, nastala je u lipnju prošle godine, no danas se dijeli društvenim mrežama.

Dijeli se jer je Mate Rimac napisao zanimljiv status na svojoj Facebook stranici, a i objavio je video:

U videu Q3 javnog izvještaja sam spomenuo Campus i kako želim da bude bez ograda tako da bilo tko (“javnost”) može doći u najbliži dodir sa onim što radimo. Jedan od ciljeva je da lokalni klinci odrastaju uz prizor hypercara i raznih prototipova svih mogućih proizvođača koji se testiraju po cestama okolice i time ih potaknu da se jednog dana bave tehnološkim zanimanjem.

No to zapravo nije ništa novo – tako smo funkcionirali cijelo vrijeme do nedavno. Hrpa klinaca dolazi na biciklima i vozi se oko firme, čak ulaze u pogone/urede i slobodno šetaju, gledaju aute i pričaju sa zaposlenicima. Ante je jedan od onih koji je skoro svaki dan na biciklu dolazio. Nakon nekog vremena smo ga svi već znali i puštali ga da ulazi slobodno. Najveća želja mu je bila da dobije đir u Concept_One – pa sam mu ispunio tu želju, kao i mnogim drugim klincima u okolici (samo oni nisu stavili vožnju na YouTube ).

Na žalost smo prije godinu dana morali staviti portu i ogradu jer je bilo svega i svačega i nismo više mogli biti sigurni da se ne događaju stvari koje nam nanose štetu. Camup je od početka tako koncipiran da bilo tko može doći do firme i ući u određene prostore, ali da postoji jasna granica od koje mogu samo zaposlenici dalje (npr. u urede) – ta ideja je ugrađena od prvog koncepta pa je tako i oprema projektirana. To, na žalost, nije moguće u postojećim prostorima pa će klinci, do Campusa, na žalost morati gledati preko ograde. Svi se nadamo da će se Campus brzo realizirati i da će se stvoriti neki sasvim novi oblik interakcije.

novo.hr

foto: scr.yt