Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / /VIDEO/ Najmanje 15 mrtvih u nesreći indijskog zrakoplova

/VIDEO/ Najmanje 15 mrtvih u nesreći indijskog zrakoplova

Najmanje je 15 osoba poginulo, a desetci su ozlijeđeni u petak kada je putnički zrakoplov Air Indije Expressa sletio s piste i prepolovio se nakon slijetanja u gradu Calicutu na jugu Indije po jakoj kiši, rekli su dužnosnici.

Boeingom 737 na letu iz Dubaja vraćali su se kući Indijci koji se zbog pandemije koronavirusa nisu mogli vratiti u zemlju.

U zrakoplovu je bilo 190 putnika i članova posade, navodi se u priopćenju ministarstva za civilno zrakoplovstvo. Među njima je bilo 10 djece.

Te televizijskoj snimci mogu se vidjeti spasioci koji se kreću oko olupine po jakom pljusku.

Zrakoplov je pukao na barem dva dijela. Mediji pišu da je zrakoplov sletio s piste i zabio se kljunom u zemlju.

Načelnik policije savezne države Kerale rekao je da je najmanje 15 ljudi izgubilo život a najmanje četvero ih je ostalo u olupini.

Ministarstvo za civilno zrakoplovstvo priopćilo je da se zrakoplov nije zapalio.

Mjesne televizijske mreže objavile su snimke na kojima neki putnici leže nepokretni na nosilima okruženi osobljem hitne pomoći koje nosi maske zbog pandemije COVID-a 19.

Let Air Indije Expressa AXB1344 organizirala je vlada kako bi vratila kući indijske državljane koji su zbog pandemije i ograničenja u međunarodnom putničkom prometu ostali izvan zemlje. Milijuni Indijaca rade u zemljama Perzijskog zaljeva.

N.H.

foto: IndiaToday