Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / /VIDEO/ Po prvi put u povijesti FIFA izabrala navijače godine!

/VIDEO/ Po prvi put u povijesti FIFA izabrala navijače godine!

FIFA često ističe da se nogomet igra zbog navijača, da bez navijača sve ne bi imalo smisla i slične floskule. U današnjem profesionalnom nogometu, koji je jedan od većih svjetskih biznisa premalo se pažnje pridaje pozitivnim navijačkim skupinama, fair playu, razvoju nogometa u siromašnijim dijelovima svijeta i slično.

Stoga je pohvalna jučerašnja Fifina inicijativa kada je po prvi put u povijesti dodijeljena službena nagrada najboljim navijačima godine. U konkurenciji za trofej bili su najveći navijački trenuci ili navijačke geste iz prethodne kalendarske godine.

Najboljima su proglašeni navijači Liverpoola i Borussije Dortmund koji su bili zajedno nominirani zbog svoje zajedničke izvedbe pjesme “You`ll never walk alone” uoči okršaja u Europa ligi prošle sezone, dan prije 27. obljetnice tragedije na Hillsboroughu.

Prekrasna ‘vikinška’ koreografija islandskih navijača na Euru

S prekrasnom “vikinškom” koreografijom nominirani su bili i navijači Islanda koji su tijekom Eura u Francuskoj oduševili svijet svojom izvedbom. Blizu prve nagrade također su bili i navijači nizozemskog Den Haaga koji su tijekom utakmice s Feyenoordom bacali igračke protivničkim navijačima kako bi ih proslijedili dječjoj bolnici u Rotterdamu.

Pohvalno je što se FIFA konačno odlučila svake godine nagrađivati najbolje navijačke skupine da se vidi i druga, pozitivna strana, a ne samo huliganska.

Dragan Bacinger

foto/video: youtube