gastronomija

Home / gastronomija/Poslovne vijesti / Vindija povećava otkupnu cijenu mlijeka

Vindija povećava otkupnu cijenu mlijeka

Mljekarska industrija Vindija od 1. travnja povećava otkupnu cijenu mlijeka za 15 lipa, a od 1. svibnja za dodatnih 10 lipa, najavili su u utorak iz Vindije.

Tako će kooperanti dobivati 25 lipa više po litri predanog mlijeka, što uz dosadašnja povećanja od početka godine čini ukupno povećanje od 67 milijuna kuna na godišnjoj razini, odnosno pola kune više po otkupljenoj litri mlijeka”, istaknuli su iz Vindije.

Varaždinska kompanija mlijeko otkupljuje od ukupno više od 1.000 gospodarstva, a povećanjem otkupne cijene mlijeka, kako su naveli, nastavljaju podupirati hrvatsku poljoprivredu, farmere i male poljoprivrednike.

“Pratimo i razumijemo stanje na tržištu, svjesni smo izazova koje previranja cijena stavljaju pred naše vrijedne farmere i ovo povećanje otkupnih cijena dodatna je potpora malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, ali i većim farmama u nastavku i konkurentnosti njihovog poslovanja”, istaknuo je predsjednik Uprave Vindije Nenad Klepač.

To vide, kako je rekao, kao jedini ispravan put prema jačanju gospodarstva ne samo regija na sjeveru Hrvatske, nego i cijele zemlje.

“Naši su poljoprivrednici posebno pogođeni turbulencijama na tržištu, stoga prepoznajemo važnost kontinuiranog ulaganja u uspješnu suradnju koju s njima ostvarujemo već dugi niz godina”, kazao je Klepač napominjući kako aktualno povećanje otkupne cijene mlijeka za njihove dobavljače znači 25 lipa više po svakoj litri kravljeg mlijeka.

T.R.

foto: Vindija