Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Vlada prihvatila zahtjeve inicijative “67 je previše”

Vlada prihvatila zahtjeve inicijative “67 je previše”

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je, na početku sjednice Vlade, održao uvodni govor u kojem je komentirao aktualne događaje u zemlji.

O ‘Aktualnom prijepodnevnu’ u Saboru rekao je kako je ‘dobro prošlo’. “Ovakve prigode su još jedna šansa da istaknemo postignuća koja smo ostvarili u resorima”, rekao je i dodao kako je Sabor izvijestio i o sjednicama Europskog vijeća. “U jednoj godini smo pozicionirali nekoliko naših dužnosnica na mjesta”, kazao je Plenković i čestitao Dan hrvatske ratne mornarice.

Komentirao je još jednom slučaj Duhaček kazavši da očekuje izvješće. “Sloboda govora i sloboda medija su temelj svakog demokratskog društva, moramo ustrajati na visokim demokratskim standardima”, kazao je Plenković i ponovio kako s posebnim obzirom treba pristupati novinarima.

Dotaknuo se premijer i inicijative ’67 je previše’.

Oporba se obrušila na vladajuće obzirom da su iz Vlade najavljivali kako bi te promjene državu koštale 45 milijardi kuna do 2040. a iz sindikalne inicijative poručuju kako inzistiraju na referendumu.

Smatramo da je mirovinska reforma jedna od važnih strukturnih reformi i njome je mirovinski sustav cjelovito unaprijeđen. Pozdravili su je i analitičari agencija za kreditni rejting. Mirovine su se povećale, ispravljene su nejednakosti, a vodili smo računa i da nijedna skupina osiguranika ne bude oštećena, kazao je Plenković te izvijestio kako će Vlada prihvatiti sve zahtjeve Inicijative ’67 je previše’.

novo.hr

foto: scr.arhiva