Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Vlasnik Brodosplita Tomislav Debeljak iz auta dijelio novce u Petrinji

Vlasnik Brodosplita Tomislav Debeljak iz auta dijelio novce u Petrinji

Predsjednik uprave DIV Grupe Tomislav Debeljak s tridesetak radnika DIV Grupe i kooperantskih tvrtki već tri dana u Petrinji i selima oko Petrinje i Gline pomaže sanirati štetu koju je prouzročio potres koji je u utorak pogodio to područje.

Debeljak je u četvrtak posve slučajno, snimljen kako unesrećenim stanovnicima potresom pogođenog područja daje novce, piše RTL televizija.

Na snimci RTL-a moglo se vidjeti kako je Debeljak iz svog automobila unesrećenima dao više tisuća kuna. “Tko nam to daje”, pitali su ga stanovnici. “To je od svih Hrvata”, rekao im je Debeljak. Mnogi koji su se našli pored njegovog automobila zahvalili su mu se na toj nenadanoj donaciji.

Neki su na društvenim mrežama komentirali da novci i jesu ‘od mnogih Hrvata,’ pošto je Debeljakov Brodosplit primio ogromne poticaje iz državnog proračuna.

Lijepa gesta, no je li izvedena na pomalo neprimjeren način, zaključite sami

Debeljak je potom u svom automobilu produžio dalje.

Čelnik DIV Grupe boravio je u Splitu kada je Petrinju i okolno područje pogodio razoran potres. Kada je uvidio razmjere štete, Debeljak je sa svojim suradnicima odmah krenuo prema najteže pogođenom području.

Znao sam da je u ovoj fazi najnužniji poslovi sanacije i čišćenje, tako da smo dovezli tridesetak strojeve uključujući i veliku dizalicu. Da je trebalo mobilizirati još strojeva, mi bi ih dovezli”, rekao je Debeljak za Jutarnji.

Debeljak otkriva da u ovom trenutku njegova ekipa obavljaju sanacije krovišta i dimnjaka u Petrinji te da obavljaju čišćenje puteva u okolnim selima.

novo.hr

foto: scr.rtl