Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Vlhova treći put zaredom pobijedila na Snježnoj kraljici, Leona Popović ostvarila svoj najbolji rezultat karijere

Vlhova treći put zaredom pobijedila na Snježnoj kraljici, Leona Popović ostvarila svoj najbolji rezultat karijere

Slovakinja Petra Vlhova pokazala je da joj je Crveni spust nešto najbliže domaćem terenu i već treću godinu zaredom zasjela je na sljemenski tron, navukla plašt i stavila krunu sljemenske Snježne kraljice.

Pokazala je i da joj se nikakvi loši uvjeti ne mogu ispriječiti na putu prema vrhu pobjedničkog postolja.

“Teško je reći je li bila najteža u Zagrebu, jer su svake godine drugačiji uvjeti. Svaka je na neki način teška. Bila je velika borba s uvjetima i vremenom. Na kraju sam opet pobijedila, treći put zaredom – to je sjajno.”

Otkrila je i svoju pobjedničku formulu.

“Moraš se fokusirati na svoje skijanje. Ako to uspiješ, može se oko tebe svašta događati.”

Jedna je od rijetkih skijašica koja se još nije zarazila koronavirusom.

“Pokušavamo se kloniti svih, prati ruke, nositi masku. Pokušavamo ostati zdravi, ali to je 50-50.”

Osim obrane pobjednice u Svjetskom kupu i slalomske krune, Vlhova je u ovoj sezoni mnogo toga podredila nečemu što joj nedostaje – osvajanju olimpijskog odličja.

“Naš je glavni cilj olimpijska medalja. Još je daleko. Imamo dosta vremena za pripremiti se. Pokušavamo dostići najbolju formu za Igre. Na dobrom smo putu. Radimo sve za taj cilj”, zaključila je sljemenska Snježna kraljica.

Leona Popović osvojila odlično sedmo mjesto

Najbolja hrvatska skijašica Leona Popović ostvarila je na sljemenskoj utrci svoj najbolji rezultat karijere, sa zaostatkom od 3.05 sekundi za pobjednicom Petrom Vlhovom osvojila je sedmo mjesto. Dosad joj je najbolji rezultat bila 14. pozicija.

Najbolja hrvatska skijašica Leona Popović

novo.hr

foto: scr.hrt/hina