tehnologija

Home / Mobiteli/Ostale vijesti/tehnologija / Kako vratiti obrisane fotografije na iPhoneu

Kako vratiti obrisane fotografije na iPhoneu

Svima se može dogoditi da slučajno obrišu fotografije sa svog smartfona prije no što su uspjeli napraviti sigurnosnu kopiju. Tportal donosi kako možete poduzeti nađete li se u takvoj situaciji.

Postoji nekoliko načina kako vratiti izbrisane fotografije s iPhonea.

Provjerite mapu Recently Deleted

Ako ste slučajno obrisali fotografije, zavirite prvo u mapu Recently Deleted. Kad brišete fotografije s iPhonea, one prvo budu prebačene u tu mapu. Vaš bi ih smartfon trebao čuvati 29 dana prije no što nestanu zauvijek.

Provjerite sigurnosnu kopiju iPhonea

Obrisanih fotografija nema u mapi Recently Deleted? Idući korak je provjera jesu li ipak završile u sigurnosnoj kopiji (backupu) u iCloudu ili iTunesu. Pozor! Kako bi ovaj postupak bio moguć morat ćete pregaziti trenutno pohranjene podatke.

Što ako nemate backup? Vrijeme je za alat

Kako bi se domogli slučajno obrisanih fotografija bez sigurnosne kopije trebat ćete alat dr.fone – Recover tvrtke Wondershare, koji vam može pomoći pri pronalaženju fotografija i drugih podataka u iPhoneu. Jednom kad ih nađete ponudit će vam mogućnost odabira onih koje želite vratiti iz mrtvih.

Kako upogoniti dr.fine – Recover?

Podatkovnim kabelom spojite iPhone s računalom. Instalirajte dr.fone na računalo i pokrenite ga. Na izborniku odaberite opciju Recover. Softver bi trebao automatski prepoznati vaš iPhone i otvoriti novi prozor.

U njemu ćete naći plavi panel s tri opcije. Odaberite Recover from iOS Device. Ponudit će vam izbornik s različitim vrstama podataka u uređanju. Neki od njih bit će pod kategorijom Delete. Odaberite Photos i bilo koju drugu kategoriju koja vam odgovara. Kliknite Start Scan.

Kad skeniranje završi program će vas odvesti do galerije u kojoj ćete moći prolistati fotografije i slike, kao i pročešljati kategorije u panelu na lijevoj strani.

Odaberite kategorije koje vam odgovaraju i pregledajte slike u galeriji. Odaberite slike koje želite vratiti i kliknite na Recover to Computer. Nakon toga sve bi vraćene fotografije trebale biti na vašem računalu.

novo.hr

foto: pixabay