novogradnja

Home / novogradnja/Ostale vijesti / Za obnovu osječke Tvrđe 127 milijuna kuna

Za obnovu osječke Tvrđe 127 milijuna kuna

U sljedeće tri godine u obnovu osječke Tvrđe bit će uloženo 127 milijuna kuna, najavili su u ponedjeljak na konferenciji za novinare osječki gradonačelnik Ivan Vrkić i direktor tvrtke “Monte-Mont” Vladimir Iličić.

Radove će izvoditi osječki “Monte-Mont” i zagrebačka tvrtka ING-GRAD, a sporazum o izvođenju radova na projektu „Razvoj i unaprjeđenje osječke Tvrđe“ potpisan je prošlog tjedna.

U lipnju će se zabiti prva lopata koja će označiti početak opsežnih radova na rekonstrukciji osječke Tvrđe kakva nikada u njezinoj povijesti nije rađena”, istaknuo je gradonačelnik Vrkić

Kako je rekao, sve počinje radovima na obnovi sanitarne i oborinske kanalizacije, telekomunikacijske i elektroenergetske kabelske kanalizacije, javne rasvjete, ulica te pješačkih površina i trgova.

 “Ukratko, obnovit će se minimalno 30 tisuća četvornih metara dotrajalog područja od iznimnoga gospodarskog potencijala. Time će se stvoriti preduvjeti za revitalizaciju Tvrđe kao poslovnoga, stambenog i javnog područja“, najavio je Vrkić. 

Kako je rekao, ukupna vrijednost radova je 127 milijuna kuna, a projektom je zasad osigurano 90 milijuna kuna, od čega 64,5 milijuna kuna nepovratno iz EU fondova. 

Pročelnica gradskog Upravnog odjela za EU projekte Kornelija Mlinarević je rekla kako se očekuje da će radovi završiti 2023. godine.

N.H.

foto: wikipedia

Tagovi: