Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Za unaprjeđenje infrastrukture luke Mrtvaška na Lošinju 81,2 milijuna kuna

Za unaprjeđenje infrastrukture luke Mrtvaška na Lošinju 81,2 milijuna kuna

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ravnatelj Županijske lučke uprave Mali Lošinj Filip Balija potpisali su u petak ugovor o unaprijeđenje lučke infrastrukture luke Mrtvaška na otoku Lošinju, vrijedan 81,2 milijuna kuna.

U sklopu projekta bit će izgrađen lukobran dugačak 120 metara, operativno područje, dvije trajektne rampe i gat za privez brodica.

Radovi će početi prije ljeta, a rok završetka je dvije godine od potpisivanja ugovora o izvođenju radova.

Dogradnjom luke pomorski će se povezati Mali Lošinj sa sjevernom i srednjom Dalmacijom te otocima Rabom i Pagom, što će omogućiti višestruke prednosti. Luka će biti izmještena iz središta Malog Lošinja, omogućit će se bolje povezivanje otoka i otvaranje novih brodskih linija.

Projekt „Dogradnja luke otvorene za javni promet Mrtvaška na otoku Lošinju“, u okviru drugog poziva za sufinanciranje unaprjeđenja lučke infrastrukture u funkciji obalnog linijskog pomorskog prometa, najveći je takav projekt u Primorsko-goranskoj županiji i drugi najveći na cijelom Jadranu, kojeg je, temeljem prijave Županijske lučke uprave Mali Lošinj, odobrilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

P.T./hina

foto: arhiva.nh