Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Zaba uvela stambene kredite za obnovu nekretnina oštećenih potresom

Zaba uvela stambene kredite za obnovu nekretnina oštećenih potresom

Zagrebačka banka je građanima čije su nekretnine stradale u nedavnom potresu omogućila posebne kredite po kamatnoj stopi već od 2,45 posto, bez naknade za obradu kredita, s rokom otplate do 30 godina te mogućnosti uvećanja kredita za opremanje nekretnine, objavili su u srijedu iz te banke.

Stambeni krediti za obnovu nekretnine oštećene potresom namijenjeni su za rekonstrukciju ili adaptaciju nekretnine (stan ili kuća), ili za kupnju ili izgradnju stambene nekretnine ako je oštećena nekretnina dobila oznaku da je neupotrebljiva za stanovanje, a obnova nije isplativa, navodi se u priopćenju.

Zagrebačka banka (Zaba) stambene kredite za tu namjenu, uz ispunjenje svih traženih uvjeta, nudi po kamatnoj stopi već od 2,45 posto, neovisno o valuti (kune ili valutna klauzula u eurima), uz kombinaciju fiksne i promjenjive kamatne stope.

Kredit se odobrava na rok otplate do 30 godina, u iznosu do 2 milijuna kuna ili 250 tisuća eura, ističu iz Zabe.

Napominju da se krediti do 100 tisuća kuna, odnosno 15 tisuća eura odobravaju bez instrumenata kreditne zaštite.

Također, Zaba daje mogućnost uvećanja kredita za dodatnu namjenu opremanja nekretnine ili kupnje namještaja do 75 tisuća kuna.

Trošak procjene vrijednosti nekretnine i izradu troškovnika potrebnih radova za obnovu snosi Banka, a kredit se odobrava bez naknade za obradu kredita.

Iz Zabe ističu kako zahtjev za kredit mogu podnijeti osobe koje su vlasnici ili suvlasnici stambene nekretnine (stan ili kuća) oštećene tijekom potresa na području Zagreba, Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske županije, odnosno u mjestu zahvaćenom potresom.

K.N.

foto: novo.hr