Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / /ZADUŽIVANJE/ Zagrebački holding izdao obveznice u iznosu od 1,8 mlrd kuna

/ZADUŽIVANJE/ Zagrebački holding izdao obveznice u iznosu od 1,8 mlrd kuna

ZAGREB, 17. srpnja 2016. (novo.hr/hina) – Zagrebački holding izdao je prvu tranšu obveznica u nominalnom iznosu od 1,8 milijardi kuna, s dopijećem 2023. godine, uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od 3,875 posto, objavila je u petak ta tvrtka.

Prihod od izdanja obveznica tvrtka će koristiti prvenstveno za prijevremeni otkup te otplatu po dospijeću postojećih obveznica izdanih u 2007. godini, u ukupnoj vrijednosti od 300 milijuna eura, s godišnjom kamatnom stopom od 5,50 posto, a koje dospijevaju u srpnju  2017. godine.

Zagrebački holding poručio je i kako može u razdoblju do konačne otplate po dospijeću postojećih obveznica ulagati raspoloživa sredstva u strogo namjenske svrhe.

„Eventualni preostali iznosi, ako će takvi preostati nakon cjelokupne otplate navedenih obveznica, će se iskoristiti za financiranje kapitalnih projekata izdavatelja“, poručila je ta tvrtka.

U priopćenju podsjeća da je upis prve tranše obveznica trajao od 11. srpnja do 13. srpnja ove godine i da su ulagatelji ukupno upisali nominalni iznos prve tranše obveznica  od tri milijarde kuna, od čega im je ukupno alociran nominalni iznos od 1,8 milijardi kuna. Ta tranša obveznica upisana je i uplaćena po cijeni izdanja od 97,186 posto.

O izdanju idućih tranši obveznica, ako takvih bude, te o njihovom iznosu do ukupnog nominalnog iznosa izdanja od 2,3 milijarde kuna, koliko bi se maksimalno moglo izdati, Zagrebački holding izvijestit će naknadno.