Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/tehnologija / Zagrebačka banka od 1. lipnja napušta Facebook, Messenger i Instagram

Zagrebačka banka od 1. lipnja napušta Facebook, Messenger i Instagram

Najveća hrvatska banka  – Zagrebačka banka, na svom je Facebook profilu objavila kako od 1. lipnja, zajedno s ostalim članicama UniCredit grupe u potpunosti napušta društvene mreže Facebook, Messenger i Instagram.

Mnogi potez Zagrebačke banke, kao i cijele UniCredit grupe uspoređuju s potezom modne tvrtke LUSH, koja je prva od velikih kompanija pred mjesec dana najavila napuštanje društvenih mreža.

Nije poznato hoće li i na ostalim društvenim mrežama poput LinkedIna, Twittera i YouTubea na kojima ukupno broji oko 15.000 korisnika, slijediti ovaj primjer ili će na njima nastaviti komunikaciju s javnošću.

Poznato je da banke, telekomi i slične kompanije nemaju previše pohvala na Facebooku i Instagramu. Ljudi se tamo javljaju uglavnom kada imaju problem, ili kada se njihov problem ne rješava adekvatno. Moguće da je i to glavni razlog napuštanja navedenih mreža.

Kako napominju u objavi, žele izgraditi vlastite komunikacijske kanale, za koje vjerojatno smatraju da će imati više ‘pod kontrolom’ od negativnih komentara. U svakom slučaju bit će zanimljivo vidjeti kako će se razvijati njihova komunikacijska priča i hoće li se eventualno vratiti natrag na ove društvene mreže.

Dragi followeri, želimo vas obavijestiti kako nastavljamo raditi na unapređenju vlastitih kanala kako bismo u budućnosti…

Objavljuje Zagrebačka banka – UniCredit – HrvatskaPetak, 3. svibnja 2019.

D.B.

foto: scr.FB