Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Zbog rasta vodostaja proglašeno izvanredno stanje u Karlovcu i Hrvatskoj Kostajnici

Zbog rasta vodostaja proglašeno izvanredno stanje u Karlovcu i Hrvatskoj Kostajnici

22:36

Iako je porast vodostaja usporen, Una kod Hrvatske Kostajnice i dalje raste dva do tri centimetra na sat, pa su sve službe zaštite i spašavanja u punoj pripravnosti. Najkritičnije je u Ulici Nine Marakovića, gdje je voda ušla u neka dvorišta i do pragova kuća.

“Stanje još uvijek nije kritično i niti jedna kuća još nije poplavljena. Na najkritičnijim su mjestima već ranjje postavljene tzv. box barijere i zečji nasipi, a pripadnici civilne zaštite i drugih službi obilaze teren i po potrebi učvršćuju nasipe. Kako bi izbacili vodu iz nekih dvorišta, crpke su u stalnom radu. Organizirali smo dežurstva tijekom cijele noći, pa vjerujemo da nas voda neće iznenaditi”, rekao je za Hinu kostajnički gradonačelnik Dalibor Biščan.

22:12

Izvanredno stanje proglašeno je u Hrvatskoj Kostajnici i u Karlovcu. Vodostaj Korane kod Karlovca u 22 sata je dosegao 798 centimetara, a Kupe 777 centimetara. Una je kod Hrvatske Kostajnice dosegla 452 centimetra.

21:38

Izvanredno stanje proglašeno je u Hrvatskoj Kostajnici i u Karlovcu. Vodostaj Une dostigao je 450 centimetara, dok je vodostaj Korane 797 centimetara.

novo.hr

foto: N1.Tw.