Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Zbog utaje poreza osumnjičeno 38 osoba, među njima i supruga Tomislava Karamarka, Ana Karamarko

Zbog utaje poreza osumnjičeno 38 osoba, među njima i supruga Tomislava Karamarka, Ana Karamarko

Zajednička akcija policije, USKOK-a i poreznog USKOK-a počela je jutros na širem području Zagreba, a njome je obuhvaćeno 38 osoba te devet tvrtki, među kojima je i supruga bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, Ana Karamarko.

Kako doznaje Večernji list, akcijom je obuhvaćeno 38 osoba te devet tvrtki, a sumnja se da su od početka 2017. do kraja 2019. naplaćivali nepostojeće usluge preko lažnih faktura te tako sebi pribavili korist od 20 milijuna kuna dok su proračun oštetili za oko 11 milijuna kuna. Prema njihovim informacijama tvrtka Ane Karamarko Drimia platila je oko 400.000 kuna za usluge koje nisu obavljene.

Kako podsjeća Nacional, upravo je afera s tvrtkom Drimia 2016. godine bila razlog zbog koje je pala Vlada Tihomira Oreškovića. Naime, Nacional je tada prvi otkrio da je tvrtka poslovala i s lobistom mađarskog MOL-a Josipom Petrovićem.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa tada je zaključilo da je Tomislav Karamarko, u tom trenutku prvi potpredsjednik Vlade, u sukobu interesa zbog poslovne veze svoje supruge i čovjeka koji radi za MOL, i to u kontekstu hrvatske arbitraže s mađarskom naftnom kompanijom.

novo.hr

foto: facebook