Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / ZSE: Najveći skok Crobexa u zadnja četiri mjeseca, dionica HT-a s najvećim prometom

ZSE: Najveći skok Crobexa u zadnja četiri mjeseca, dionica HT-a s najvećim prometom

Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su glavni dionički indeksi znatno porasli, za više od 1,6 posto, što je njihov najveći dnevni postotni rast od kraja svibnja, a pritom je na najvećem dobitku bio prehrambeni sektor.

Crobex indeks porastao je u srijedu 1,64 posto, na 1.645 bodova, nastavivši uspon četvrti dan zaredom. Dosegnuo je tako najvišu razinu od 19. lipnja.

Istodobno, Crobex10 porastao je 1,69 posto, na 1.026 bodova, ostvarivši dobitak treći dan zaredom. 

Oba indeksa ostvarila su najveći dnevni postotni rast od 26. svibnja.

Svi sektorski indeksi bili su u plusu, a najviše prehrambeni, za 3,9 posto.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 8,07 milijuna kuna, što je za 1,6 milijuna više nego dan ranije. Uz to, u blok prometu dionicom HT-a ostvareno je još 3,7 milijuna kuna, po cijeni od 176 kuna za dionicu.

U redovnom trgovanju tom je dionicom ostvaren najveći promet, od 2,88 milijuna kuna. Pritom joj je cijena porasla 1,14 posto, na 178 kuna.

Slijedi dionica Podravke, s prometom nešto iznad milijun kuna i skokom cijene za 4,2 posto, na 448 kuna, pa je među likvidnijima bila najveća dobitnica.

Znatnijih gubitnica nije bilo. 

Veći promet, 616 tisuća kuna, ostvaren je još i povlaštenom dionicom Adrisa, čija je cijena ojačala 1,06 posto, na 38 kuna.

Promet iznad pola milijuna kuna ostvaren je još i dionicom Valamar Rivijere, uz rast njezine cijene za 1,25 posto, na 24,3 kune.

Na domaćem tržištu jučer je trgovano sa 32 dionice, pri čemu je njih 19 zabilježilo rast cijene, a 4 pad, dok je cijena 9 dionica stagnirala.

N.H.

foto: zse

Tagovi: ,