gastronomija

Home / gastronomija/Poslovne vijesti / Alen Kajmović imenovan novim predsjednikom Uprave čakovečke Vajde

Alen Kajmović imenovan novim predsjednikom Uprave čakovečke Vajde

Novi predsjednik Uprave čakovečke Mesne industrije Vajda od 1. studenog je Alen Kajmović, objavili su u ponedjeljak iz te tvrtke iz koje u ovoj godini očekuju prihod od 350 milijuna kuna, ili 30 posto viši nego lani.

Odluka o Kajmovićevu imenovanju usvojena je na sjednici Nadzornog odbora 23. listopada, a na snagu je stupila 1. studenog.

Dosadašnji predsjednik Uprave Vladimir Mesarić nakon dva desetljeća vođenja Vajde odlazi u mirovinu.

Na čelnu poziciju u Vajdi Kajmović dolazi s mjesta člana Uprave, a prethodno je bio voditelj za investicije i razvoj.

“Tvrtka posluje stabilno, s rastućim prihodom. Na kraju ove godine očekujemo prihod od oko 350 milijuna kuna, što je gotovo 30 posto više u odnosu na 2017. godinu”, istaknuo je Kajmović.

Naveo je i kako su ostali financijski pokazatelji, kao što je prosječna neto plaća na razini tvrtke koja u ovom trenutku premašuje 6.000 kuna, u stalnom rastu.

“Predstoji nam dovršiti realizaciju 50 milijuna kuna vrijedne investicije dogradnje, rekonstrukcije i modernizacije proizvodnog pogona, koja je u finalnoj fazi. Nastavljamo i sa širenjem suradnje s domaćim uzgajivačima svinja. Iz toga je jasno da su planovi ambiciozni”, rekao je Kajmović.

Napominje i kako će u okviru Grupe Pivac Vajda zadržati svoju ulogu i ostati najvažniji nositelj kvalitete svježeg svinjskog i junećeg mesa.

“Uz jačanje sustava kooperacije predvodnik smo revitalizacije svinjogojstva u Međimurju i Slavoniji čime dajemo velik doprinos daljnjem gospodarskom razvoju Hrvatske”, zaključio je Kajmović najavljujući za sljedeću godinu nastavak pozitivnih trendova i daljnji rast.

novo.hr

foto: Vajda