gastronomija

Home / gastronomija / Brancin sa začinskim biljem

Brancin sa začinskim biljem

 

Napacane filete je zatim potrebno smotati u rolice i pričvrstite ih čačkalicom ili štapićem za ražnjiće. Odaberite začinsko bilje koje želite. Ako niste vični samostalnom odabiru uvijek se možete opredijeliti za gotove i već uravnotežene mješavine mediteranskih začinskih biljaka, ali bolje bi bilo korisititi u potpunosti svježe začine koje ste iščupali iz svog ili susjedina vrta.

Zagrijete pečnicu unaprijed na 200°C,  a rolice položite na papir za pečenje. Zatim premažite brancin ponovo začinskim biljem i maslinovim uljem. Možete dodati i kim koji lagano posipajte po smotuljcima. Za 20 minuta jelo je gotovo i poslužite ga sa ukrasima od limuna.

Želimo vam dobar tek!

 

Sastojci (za 6 osoba):

  • 900 g fileta brancina

  • 500 g začinskog bilja

  • 3 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja

  • češanj češnjaka i tri grančice metvice

  • sol i papar

 

izvor: gastronomija.hr

foto: lsantilli/Shutterstock

 

Tagovi: