novogradnja

Home / novogradnja/Poslovne vijesti / Češka tvrtka RC Europe u Samoboru kreće s investicijom vrijednom 500 milijuna kuna

Češka tvrtka RC Europe u Samoboru kreće s investicijom vrijednom 500 milijuna kuna

Češka tvrtka RC Europe dobila je podršku grada Samobora čime joj je omogućeno da krene u pripremu dokumentacije za gradnju distributivno-logističkog centra pod nazivom “RC Zone Samobor”, investicije vrijedne pola milijarde kuna, izvijestili su u utorak iz te tvrtke.

Riječ je o projektu kojim je planirana izgradnja 83.000 četvornih metara skladišnog prostora, pogodnog za logističku i proizvodnu djelatnost, a planira se otvaranje do 800 radnih mjesta.

RC Europe, kako se navodi u priopćenju, već je započeo razgovore s potencijalnim zakupcima i tvrtkama zainteresiranima za suradnju na projektu “RC Zone Samobor”.

Suosnivač RC Europe Group Miloslav Hartman kazao je kako su zahvalni gradu Samoboru na podršci u realizaciji ove investicije. Vjeruje kako će ona doprinijeti razvoju tog kraja i povećati standard građanima Samobora i okolice otvaranjem brojnih radnih mjesta i privlačenjem partnerskih investitorskih tvrtki.

RC Europe već više od 16 godina sustavno posluje u brojnim zemljama jugoistočne Europe, očekujemo da ćemo i u Hrvatskoj ostvariti značajan uspjeh posebno jer se radi o projektu jedinstvenom za ovaj dio Europe koji povezuje Hrvatsku sa širim tržištem Europske unije”, istaknuo je Hartman.

Završetak izgradnje, kako se navodi, planiran je za 2023./2024.

Projekt će u potpunosti razvijati investitor RC Europe, češka razvojno-investicijska tvrtka koja je aktivna na tržištu od 2005. godine.

Nakon značajnog iskustva u građevinarstvu, ušli su u segment logistike, a s obzirom na velik broj uspješno završenih projekata, ne samo u Češkoj, već i u Rumunjskoj i Srbiji, proširenje portfelja RC Europe u Hrvatskoj logičan je nastavak dosadašnjih aktivnosti Grupe, navodi se u priopćenju.

D.B./H

foto: RC Europe