tehnologija

Home / ostalo/Poslovne vijesti/tehnologija / Grupa Končar ostvarila u polugodištu neto dobit od 16,2 milijuna kuna

Grupa Končar ostvarila u polugodištu neto dobit od 16,2 milijuna kuna

Grupa Končar u prvom polugodištu ostvarila je 16,2 milijuna kuna neto dobiti, što je 55 posto manje nego u istom razdoblju lani, podaci su iz financijskog izvješća te tvrtke objavljenog u petak.

Ukupni su prihodi Grupe iznosili 1,32 milijarde kuna i manji su 0,14 posto, dok su ukupni rashodi povećani 1,3 posto, na 1,29 milijardi kuna.

Poslovni prihodi ostvareni su u iznosu od 1,3 milijarde kuna, što je rast od 4,7 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Prihodi od prodaje proizvoda i usluga iznose 1,25 milijardi kuna i viši su za 8,7 posto. Prihodi od prodaje čine 96,5 posto ukupnih poslovnih prihoda.

Poslovni rashodi Grupa Končar iznose 1,28 milijardi kuna i viši su za 2,5 posto.

Ostvareni konsolidirani rezultat Grupe manji je od ostvarenog u istom razdoblju prethodne godine u najvećoj mjeri zbog blokade nekoliko značajnih ugovora među kojima je projekt izgradnje hidroelektrane Vranduk u Bosni i Hercegovini te zastoj u realizaciji ugovora za isporuku opreme iranskom kupcu zbog novog kruga uvedenih sankcija Iranu, ističu iz tvrtke.

Prihodi od prodaje na domaćem tržištu iznose 445 milijuna kuna. U strukturi prihoda od prodaje proizvoda i usluga na domaćem tržištu, prihodi od prodaje proizvoda i usluga društvima HEP – Proizvodnja, HEP – Operator distribucijskog sustava, Hrvatski operator prijenosnog sustava ostvareni su u iznosu od 161 milijun kuna.

Prihodi od prodaje na inozemnom tržištu ostvareni su u iznosu od 811 milijuna kuna, što je usprkos blokadi ugovora za Iran i BiH (HE Vranduk) za 17,3 posto više od ostvarenja u istom razdoblju prošle godine, navodi se u priopćenju.

K.N./hina

foto: scr.arhiva