novogradnja

Home / novogradnja/Poslovne vijesti / Hrvatska pošta otvorila novi sortirni centar vrijedan 350 milijuna kuna

Hrvatska pošta otvorila novi sortirni centar vrijedan 350 milijuna kuna

Novi sortirni centar (NSC) Hrvatske pošte (HP) u koji je uloženo 350 milijuna kuna u ponedjeljak je svečano u Velikoj Gorici otvorio premijer Andrej Plenković, koji je tom prilikom istaknuo da HP time uhvatio korak sa četvrtom industrijskom revolucijom.

Riječ je o najvećoj kapitalnoj investiciji HP-a, koja bi trebala poboljšati kvalitetu i brzinu poštanskih usluga. U NSC-u će se centralizirati brojni poslovi poput razrade pošiljaka, prijevoza i međunarodnih poslova.

Centar je smješten na ulazu u Veliku Goricu, blizu Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman, autoceste i brze gradske prometnice, a njegova gradnja počela je u svibnju 2017. godine.

Ukupna vrijednost cijelog projekta je 350 milijuna kuna, u kompleksu radi više od 1.500 radnika i to u sortirnici, poštanskoj logistici, paketskoj logistici, prijevozu i voznom parku, IT i podatkovnom centru te podršci poslovanju.

Visoko regalno skladište ima kapacitet 8.000 paletnih mjesta, ukupne nosivosti 6.400 tona. Kapacitet stroja za automatsku razradu paketa je 15.000 komada po satu, težina paketa od 100 grama do 30 kilograma.

U HP-u kažu da je riječ o najvećem ulogu u budućnost tvrtke i imperativu za razvoj temeljnog poslovanja. Ističu i da je NSC je važan i za razvoj e-trgovine u Hrvatskoj te jedini pravi odgovor na stalno rastuće tržište paketa.

Direktor HP-a Ivan Čulo na pitanje novinara znači li taj projekt to da pošta više neće kasniti, rekao je da pošta ni do sada nije kasnila. 

Ova investicija i ovaj prostor koji vidite su definitivno jedna platforma i odskočna daska da budemo sutra još kvalitetniji, još bolji i još više na uslugu građanima i gospodarstvu Hrvatske”, rekao je Čulo.

P.T./hina

foto: novo.hr