gastronomija

Home / gastronomija/Poslovne vijesti / Iz Programa ruralnog razvoja 15 milijuna kuna za proizvodnju ove mesne delicije

Iz Programa ruralnog razvoja 15 milijuna kuna za proizvodnju ove mesne delicije

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je tvrtki Prosciutto pannonico iz Čepina 15 milijuna kuna za izgradnju i opremanje pogona za proizvodnju pršuta, izvijestili su u srijedu iz Agencije.

Riječ je o isplati na osnovi odobrenih sredstava iz Programa ruralnog razvoja za razdoblje 2014. do 2020., za dovršeno ulaganje u sklopu operacije 4.2.1. “Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima”.

Do sada je korisnicima unutar operacije 4.2.1. za prihvatljiva ulaganja isplaćeno gotovo 38 milijuna kuna, navode iz Agencije.

Tvrtki Prosciutto pannonico, članici grupe Žito poduzetnika Marka Pipunića, iz Programa ruralnog razvoja isplaćeno je 15,04 milijuna kuna za izgradnju i opremanje pogona za proizvodnju pršuta, koji se nalazi u Čepinu.

Pogon za proizvodnju pršuta jedan je od tri pogona za proizvodnju mesnih prerađevina, uz pakirnicu, u koje je investirala Žito grupa. U pogonu za proizvodnju pršuta planirana je godišnja proizvodnja od 150 tisuća pršuta, objavila je Žito grupa u proljeće ove godine.

 

D.B./h