tehnologija

Home / Mobiteli/Poslovne vijesti/tehnologija / Koprivnička tvrtka Hangar 18 bilježi sve veći rast na tržištu pametnih telefona

Koprivnička tvrtka Hangar 18 bilježi sve veći rast na tržištu pametnih telefona

Kada je 2005. u Koprivnici Mario Kralj s dvojicom partnera i ulogom od 20.000 kuna osnovao malo obiteljsko poduzeće ‘Hangar 18’, nije ni slutio da će nepunih 13 godina poslije postati vodeći proizvođač pametnih telefona na srednjoeuropskom tržištu.

Među ostalim, proglašeni su i drugom najbrže rastućom tvrtkom u Hrvatskoj u području visoke tehnologije. A danas su ‘tvrtka koja ima 15 maloprodaja u Hrvatskoj od Osijeka, Koprivnice, Rijeke Dubrovnika, tvrtka koja je uz Samsung i Huaway dobila EISA nagradu za best buy telefon 2017.-2018., tvrtka koja već drugu godinu zaredom izlaže na najvećem sajmu mobilne industrije, tvrtka koja izvozi u devet zemalja i potpisala je ugovore s 15 distributera za ovu godinu, kazao je za Hrt vlasnik tvrtke Mario Kralj.

Tvrtka sada ima oko 140 zaposlenih. Njezinu pokretačku snagu čini nekoliko kreativaca. Da se i iz Koprivnice, kao sjedišta tvrtke, i u ovoj grani mogu uspješno voditi poslovi diljem cijeloga svijeta, svojim primjerom potvrđuju svakoga dana. Počeli su s proizvodima nižeg cjenovnog razreda i spremno nastavljaju prema višemu.

Svakoga dana spremno prihvaćaju nove izazove. Još jedan izazov kojemu se raduju bit će najveći sajam mobilnih tehnologija krajem veljače u Barceloni. Ondje će predstaviti svoje nove proizvode. Neke od njih i mnogo prije konkurencije, a s drugim će proizvodima ova mala tvrtka iz Koprivnice hrabro i samouvjereno stajati uz bok najvećih svjetskih proizvođača.

novo.hr

foto: scr.hrt