Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Lajf, kauch & kuhacha

Pamela Bartulović

Pamela Bartulović

Lajf, kauch & kuhacha

Lajf, kauch & kuhacha

KADA METLA POMETE BMW

Davno sam naletjela na misao da nas ljubav ne zatiče kada smo u svojim najboljim izdanjima, nego kada smo najgori. Pomislila sam ‘pi*darija, i ja svašta čitam’. Dok me život nije razuvjerio.

Prvi put se dogodilo kad sam, kao brucošica, dobila napadaj slijepog crijeva. Možete samo zamislit kakva sam stigla na hitni prijem gdje me, na obradu, primi mladi kirurg. Specijalizant. Jedan dio pretraga je bio i mjerenje rektalne temperature. Vjerujem da znate šta je to. Uglavnom, mjeri taj zgodni specijalizant meni tu temperaturu a ja izvalim ‘nikad mi nitko nije ovako nježno izmjerio rektalnu temperaturu’. Izgovorila sam to da umanjim neugodu, a to šta sam je povećala je omaška. Da skratim, nakon zadnje kontrole i kad mu više nisam bila pacijentica, otišli smo u kino. Ostalo vas ne zanima.

Drugi primjer, istina dugo nakon prvog, bio mi  je bivši muž. Dvoje djece sam mu narodila. U 12 godina. Majstor je imao ‘sreću’ da mi, u restoranu u kojem smo slavili rođendan zajedničkog prijatelja, briše sa lica i sa odjeće ostatke hrane sa pladnja koji se rasuo. Sigurno sam bila masu napeta sa salatom u kosi i nekim umacima po licu i odjeći.  Ostalo je povijest.

Zatim onaj, kojeg sam doživljavala kao frenda, a koji me znao pozvat na kvartovsku, ranovečernju kavu i rakiju. Mene koja se, ako nemam plan ili obvezu izlaska, nakon dolaska doma sa posla, presvlačim u piđamu. U piđami sam dolazila na naše kvartovske kavo-rakije. Nakon šta je prvi put rekao da njemu ne smeta. U piđami sam bila i kad me prvi put poljubio. Pa onaj koji mi je dugo bio napet, a nikako se potrefit za ostat nasamo. E tu me s*ebala metla. Ne nisam vještica i sad ću vam objasnit metlu. Dakle, vraćala sam se iz jedne posjete u bolnici. Obukla sam trenerku. Nije primjereno u bolnicu u piđami. Osim ako si pacijent. A bolnica u susjedstvu bila. Ono šta sam imala na glavi se moglo nazvat svakako, samo frizurom nikako. Nosila sam i neku juhu. Putem sam je uspjela prolit po sebi. Jesu li ostale fleke? Naravno da jesu. Mokre i masne. Vraćajući se, navratila sam i u dućan po metlu. Slomila onu doma. Kupila sam spejs šatl od metle. Zamalo veća od mene. Bila na akciji. Šteta propustit. Ubrala sam usput i neke lonce. Isto akcija. Kupila. I tako sretno tavrljala nizbrdo. Saplićući se o metlu, zveckajući loncima i uflekana. Kada se ispred mene zaustavio crni BMW.

Kontala sam da se netko za*ebao za smjer i ide se okrenuti pa sam produžila, sveudilj zveckajući i saplićući se. Lik izviri iz auta i dobaci ‘pa dobro Bartulović, nije ti ovo naše selo da sa metlom hodaš okolo’. Naravno! On! Onaj koji mi je mjesecima napet. O *ebem te Svemire! Mjesecima ga viđam na spitzi. Tamo sam sva spi*kana i mirisna. I čista. Samo se pozdravimo. U prolazu. I sad mi naleti! Ponudi se da me odveze doma. Problem je bila metla. Ne bi stala u auto. Bio bi to kompliciran manevar. Smjestiti ju. Morala sam izabrati. On, prijevoz, auto, sami. Ili metla. Izabrala sam metlu. Nas dvoje se i dalje viđamo na spitzi i pozdravimo u prolazu. Metla se, u međuvremenu, strgala. I valjda je sve je kako treba biti. Zato, sredite se i budite sebi najbolji. Izađite lijepi i mirisni sa frendovima na cugu. Ne budite tužni jer ste izašli ‘u svom najboljem izdanju’ i vratili se doma sami. I bez nečijeg broja mobitela. Ljubav će vas naći na prepad. Njoj je svejedno u kakvom ste izdanju. Ona će vas prepoznati. U kakvom god bili. Ona nije površna. Mi znamo biti.

A ja idem obući piđamu i raskititi bor koji mi je ostao od Božića. Ide Uskrs, valjalo bi promijeniti ukrase. I ispeći pogače. Što i vama želim.

U najgorim vam i najboljim vam izdanjima

Ljubi vas Pam!