Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Lajf, kauch & kuhacha

Pamela Bartulović

Pamela Bartulović

Lajf, kauch & kuhacha

Lajf, kauch & kuhacha

DOZVOLITE DA SE PREDSTAVIM

Naslov kolumne može vas, sasvim pogrešno, navesti da pomislite da ću vas ja savjetovati o nečemu pametnom. Šta se mene tiče, ako vam za to treba moja kolumna, žao mi je dame i gospodo, nema vam pomoći.

Nisam ja nikakav lajf kauch koji će vam reći kako da imate fantastične odnose i kako da budete poslovno savršeni i uspješni. To nisam, daleko bilo, ali sam ona pored čijih će vam se zgoda i nezgoda, po ljubavi i ostalim nečistim silama, vaše učiniti kao odmor na Maldivima, ako vas isti pali naravno. Nemam ja pojma kako imati idealnu vezu i vjerujte mi, imam niz „storniranih“ veza da to i dokažem.  Ne, ne morate bit tužni zbog mene, empatičnijima bi se moglo dogoditi, meni je zabavno, jer naravno, nije do mene, do njih je;). I „svi su oni isti“, što sam nemali broj puta čula pa sam upitala, svoje prijateljice i poznanice, zašto onda i dalje traže i biraju „onog pravog“ kad su svi isti i šta ne „uberu“ prvog koji naleti. Žena je ženi vuk pa su me samo ošinule pogledima, a neke su mi i pokušale objasniti, valjda ne kontajući da se šalim.

Niste svi muškarci isti, a nismo ni mi sve lude i neuračunljive i u PMS-u trećinu mjeseca, bar ne sve.

Nemojte pomisliti da ću vam dva puta mjesečno savjetovati kako da nađete, prepoznate i zadržite savršenog suputnika kroz život, osim možda da nabavite psa. Mogu vam dati recept za odličan i brz kolač, večeru u pet slijedova i domaći dzem, a što se tiče odnosa, možete me poslušati jedino ako vam je dosadno u životu i zaželjeli ste se ekstremnih sportova, a ne baca vam se sa mosta ili leti zmajem.

Pitala sam, onoga koji me nagovorio na ovo, smijem li psovati. Kaže „pa nemoj baš, stavi točkice“ te vam se unaprijed ispričavam na svim budućim točkicama.

Unaprijed se ispričavam i onima koji će pomisliti da izmišljam sve što ću napisati, trast mi, ni braća Grimm ne bi bila u stanju izmisliti neke situacije u kojima se ja uspijem zateći. I, aj da se ne lažemo, njih i onog H.C. Andersena krivim za sve, a dio krivice snose i moji roditelji koji su mi čitali njihove bajke i, u onoj nejakoj i osjetljivoj dobi, uvalili mi u misaoni sklop da bi ljubav trebala bit bajkovita i divna. Onda su neki pjevali, ne mogu se sjetit koji, da je ljubav bol i da se samo jednom ljubi. Ne vjerujte, ni to nije istina. Idem sad peći kroasane djeci, rana je zora i danas dolazi dimnjačar provjerit ispravnost bojlera (sram vas bilo, na šta ste pomislili!!:))

Do nove kolumne za 14 dana, pozdravlja vas Pamela!

Tagovi: , ,