gastronomija

Home / gastronomija/Poslovne vijesti / McDonald’s najavljuje gotovo 200 novih restorana u Italiji do 2025.

McDonald’s najavljuje gotovo 200 novih restorana u Italiji do 2025.

Američki lanac restorana brze hrane McDonald’s otvorit će gotovo 200 novih restorana i 12 tisuća novih radnih mjesta u Italiji do 2025. godine, najavio je za talijanske medije izvršni direktor talijanske podružnice Dario Baroni.

Grupa Italiju svrstava među svjetska tržišta s najvećim potencijalom, izjavio je Baroni prema izvješću Affari&Finanza-La Repubblica, objavljenom u ponedjeljak.

Cilj je povećati broj restorana u Italiji u sljedeće četiri godine na 800, sa sadašnjih 630, i povećati broj zaposlenih sa sadašnjih 25 tisuća na oko 40 tisuća.

Prodaja brze hrane na globalnoj je razini teško pogođena pandemijom koronavirusa, čije su posljedice donekle ublažile usluge naručivanja obroka iz vozila, konzumacija izvan ugostiteljskih objekata i dostava.

U Italiji promet je prošle godine pao na 1,4 milijarde eura, s 1,6 milijardi u 2019. godini.

Grupa prema Baronijevim riječima očekuje da će ovu godinu završiti s većim prometom u odnosu na pretpandemijsku 2019., zahvaljujući narudžbama za konzumaciju izvan restorana i dostavi hrane koji sada predstavljaju više od 60 posto njihove prodaje.

P.T./H

foto: McDonald’s