gastronomija

Home / gastronomija/Poslovne vijesti / McDonald’s osniva odjel za istragu slučajeva seksualnog uznemiravanja i rasizma

McDonald’s osniva odjel za istragu slučajeva seksualnog uznemiravanja i rasizma

Div brze prehrane McDonald’s nakon iznesenih optužbi stotinjak zaposlenika kani osnovati odjel koji će istraživati ​​slučajeve seksualnog uznemiravanja i napada ili slučajeve rasističkog ponašanja u svojim restoranima u Velikoj Britaniji, prenosi BBC.

U jučerašnjem priopćenju poslanom AFP-u, direktor McDonald’sa za Ujedinjeno Kraljevstvo i Irsku Alistair Macrow piše da bi odjel trebao prosljeđivati prijavljene slučajeve specijaliziranim istražiteljima.

“Optužbe koje su se mogle čuti ovaj tjedan su doista šokantne, privatno i profesionalno”, kazao je Macrow, ponovno se duboko ispričavši zbog “jasnih propusta” počinjenih u poslovima uprave tvrtke i zbog izostalog sprječavanja ovakvih incidenata i napada. “Svako kršenje našeg kodeksa ponašanja rezultirat će ozbiljnim mjerama, uključujući otkaz”, upozorio je. 

BBC: Više od stotinu zaposlenika McDonald’sa u Ujedinjenom Kraljevstvu bilo žrtve seksualnih napada, uznemiravanja ili rasističkih primjedbi 

BBC je u utorak objavio da je više od stotinu zaposlenika McDonald’sa u Ujedinjenom Kraljevstvu otkrilo da su bili žrtve seksualnih napada, uznemiravanja ili rasističkih primjedbi i ponašanja, što je zadnji u nizu skandala koji podsjeća na #MeToo pokret u britanskome poslovnom svijetu.

Gigant brze prehrane na meti optužbi našao se i prije četiri godine, kada je Sindikat pekara i radnika u prehrambenoj industriji (BFAWU) objavio kako je više od 1000 njihovih zaposlenika prijavilo da su bili žrtve seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja na radnome mjestu.

U lancu u Ujedinjenom Kraljevstvu zaposleno je 177.000 radnika

U ovome lancu brze prehrane u Ujedinjenom Kraljevstvu zaposleno je 177.000 radnika. Većinom je riječ o vrlo mladim ljudima, u mnogim slučajevima i tinejdžerima. Prije dvije godine grupa zaposlenika i bivših zaposlenika McDonald’sa osudila je politiku “sustavne” seksističke diskriminacije unutar brenda u Francuskoj.

Tada je više desetaka bivših zaposlenika iznijelo vlastita iskustva koja su se odnosila na seksualno uznemiravanje i na “toksičnu” korporativnu kulturu.

Z.M./Hina

foto: epa