Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Nacionalni park Plitvička jezera uveo akcijske cijene ulaznica

Nacionalni park Plitvička jezera uveo akcijske cijene ulaznica

Dva najveća hrvatska nacionalna parka, Krka i Plitvička jezera, u posljednja dva mjeseca, zbog epidemije koronavirusa, zabilježila su velike gubitke. Lani ih je ukupno posjetilo gotovo pet milijuna ljudi, a ove godine – bilježe pad broja posjetitelja od gotovo 90 posto!

Spomenuti Nacionalni parkovi danas ponovno otvaraju svoje vrata, uz akcijske cijene ulaznica i epidemiološke mjere.

Obavezan je razmak među posjetiteljima, potrebno je pridržavati se razmaka i u brodovima i autobusima, kao i dezinficirati prostorije u koje ulaze gosti.

Krećemo sa dvotjednom kampanjom ‘Proljeće na Plitvičkim jezerima’. Cijena je 50 kuna za odrasle, 30 za studente i 25 kuna za djecu od 7 do 18 godina. Mlađi od 7 godina imaju besplatan upad”, objasnio je za NovuTV ravnatelj NP Plitvička jezera Tomislav Kovačević.

Dodao je da ove godine neće zapošljavati sezonske radnike. “S obzirom da imamo stalnih 700 djelatnika, ove godine zbog ovakve situacije, sezonce nažalost nećemo uzimati. Sezonu ćemo izgurati sa stalnim zaposlenicima”, objasnio je.

S gotovo dva milijuna posjetitelja koliko ih godišnje posjeti, ove godine ne mogu računati. Kovačević kaže da tu brojku ove godine sigurno ne mogu dostići. “Prošle godine smo imali i posebnu regulaciju posjeta s online ulaznicama. Vidjet ćemo kako ćemo otvoriti granice. Kroz mjesec i pol ćemo možda moći nešto prognozirati. U sadašnjoj situaciji, mi se nadamo da će biti posjetitelja i iz zapadne Europe”, rekao je.

Dragi naši,Nacionalni park Plitvička jezera otvara svoja vrata za vas 11.05.2020. ❤️Proljeće je unijelo čaroliju na jezera i doživljaj gledanja stapanja zelenila šuma s plavetnilom jezera uz cvrkut ptica je zaista poseban. Kako biste uživali u svoj toj čaroliji, napravili smo nekoliko preporuka koje će vam pomoći da se pripremite za svoj posjet u ovim uvjetima kakvi su trenutno na snazi.Niže su naše preporuke, a detaljnije o svemu možete pronaći na linku: https://np-plitvicka-jezera.hr/otvaranje11052020/ Ukoliko niste sigurni koji program posjete odabrati, javite nam se, pomoći ćemo vam s odabirom najoptimalnijeg za vas. ❤️

Objavljuje Nacionalni park Plitvička jezera / Plitvice Lakes National Park u Četvrtak, 7. svibnja 2020.

novo.hr

foto: novo.hr