tehnologija

Home / Mobiteli/Poslovne vijesti/tehnologija / Samsung otvara veliku tvornicu mobitela u Indiji

Samsung otvara veliku tvornicu mobitela u Indiji

Južnokorejski elektronički div Samsung Electronics objavio je u ponedjeljak da će u Indiji otvoriti najveću tvornicu mobitela u svijetu u sklopu širenja proizvodnje na tržištu s najvišom stopom rasta u svijetu.

Tvornica se nalazi na periferiji New Delhija a danas će je svečano otvoriti indijski premijer Narendra Modi i južnokorejski predsjednik Moon Jae-in.

Vlada premijera Narendre Modija uvela je carine na uvoz ključnih komponenti pametnih telefona u okviru plana da Indiju pretvori u središte proizvodnje elektroničkih uređaja radi poticanja gospodarskog rasta i otvaranja desetka milijuna novih radnih mjesta.

Novi će pogon zahvaljujući obujmu proizvodnje značiti manje troškove za Samsung, što je važno u kontekstu sve skuplje proizvodnje u zemljama poput Kine, Južne Koreje i Vijetnama, tumače analitičari.

Ujedno će pomoći južnokorejskoj kompaniji da uspješnije konkurira kompanijama poput kineskog Xiaomija, koji je ove godine postao najpopularniji brand pametnog telefona u Indiji po broju isporučenih uređaja.

Mobiteli proizvedeni u Indiji bit će također namijenjeni izvozu, navodi Samsung u priopćenju.

K.A.

foto: Samsung