auto-moto

Home / auto-moto/eko industrija/Poslovne vijesti / Tvrtka Rimac iskače iz hrvatskog prosjeka; Radit će baterije za Aston Martin

Tvrtka Rimac iskače iz hrvatskog prosjeka; Radit će baterije za Aston Martin

Konstrukcija će biti od  visokokvalitetnih karbonskih vlakana te posebno prilagođenog prijenosa i ovjesa koji je osmislio Adrian Newey iz Red Bullova F1 tim.

Mate Rimac je na svom Facebook profilu postavio poveznicu na članak Top Geara, u kojem je navedeno tko je sve sudjelovao u izradi automobila.

Navedeno je da će Rimac Automobili dobavljati baterije za Aston Martin AM-RB 001, hiperautomobil koji Englezi proizvode u suradnji s Red Bullom. Automobil je samo za one najdubljeg džepa i predstavlja vrh automobilske tehnologije danas.

U  objavi se navodi da će AM-RB 001 imati lagani sustav baterija koji proizvodi Rimac Automobili, tvrtka koja je priznata kao svjetski prvak u tehnologiji baterija za automobile visokih performansi i koja je već do sad isporučivala baterije za mnoge poznate klijente.

Aston Martin navodno planira proizvesti između 99 i 150 takvih automobila, a za trkaću verziju njih 25. Cijena vozila još je nepoznata, no za pretpostaviti je da će biti paprena.

Tvrtka Rimac Automobili i njezin osnivač i veliki vizionar Mate Rimac, još jednom su pokazali koliko su vremenski ispred konkurencije s načinom razmišljanja moderne auto industrije 21. stoljeća.

Dragan Bacinger

foto: Aston Martin